Gainers, vagy néhány szó a tápanyagokról

A Gainerek olyan tömegkiegészítők, amelyek elsődleges feladata, hogy a szervezetet gyorsan emészthető energiával lássák el cukrok, azokkal arányos fehérje és zsírok formájában. Az így összeállított keverék biztonságos és ésszerű módon teszi lehetővé a mindenki által kívánt izomtömeg felépítését.

Tévedés azt gondolni, hogy a gyakorlatok önmagukban meghozzák a trükköt. Természetesen befolyásolják állapotunkat, segítenek megszabadulni a felesleges kilóktól, de a megfelelő pótlásra is szükség van az alak faragásához. Itt pedig a hashajtók jönnek a segítségünkre, amelyek megfelelően táplálják testünket, és lenyűgöző izmokkal viszonozzák.

Mind a sportolóknak, mind a fizikai munkát végzőknek szánják, akik nem képesek a szervezetet minden szükséges tápanyaggal ellátni természetes étrendi összetevők felhasználásával. A Gainers fehérje- és szénhidrát-kiegészítőként támogatja a szervezetet, így képes teljes kapacitással működni.

Népszerű szénhidrát-kiegészítők

A szénhidrát-kiegészítők, más néven carbo olyan termékek, amelyek energiát adnak az intenzív edzés során. Kiegyensúlyozzák a glukagon szintjét, gyorsan feltöltik a szervezet tartalékait, aminek köszönhetően a szervezet aktivitása nem változik, de az edzés hatékonyságát is növeli. Ez az oka annak, hogy egy sportoló gyakorlati teljesítményét hasonló szinten tudja tartani.

A fizikai aktivitás során a carbo biztosítja az állandó energiaellátást. Ennek köszönhetően a sportoló a teljes edzéskészletet intenzíven tudja végrehajtani. A szénhidrát-kiegészítők célja az erősítő edzések utáni katabolizmus gátlása is. A felszívódási folyamat gyors, így a carbo segítségével rövid időn belül regenerálódhatsz az edzés után. A szénhidrát termékek kalóriát biztosítanak, ezért fehérje-kiegészítőkkel kombinálva optimális eredményeket érhet el az izomtömeg növekedése és enyhítése terén.

A szervezet energiaforrásainak növekedése miatt a szénhidrát-kiegészítők edzés előtt és után is alkalmazhatók. Ezenkívül a készítmény különféle vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a szervezet hatékony működését.

Milyen adag szénhidrát-kiegészítő?

A szénhidrát-kiegészítő főként cukrokból áll. Elsősorban erő-, állóképesség- és gyorsasági sportokat űzőknek kell használniuk.

A szénhidrát-kiegészítőt közvetlenül az edzés megkezdése előtt kell bevenni. Ennek köszönhetően a szénhidrátok edzés közben képesek lesznek glükózzá alakulni, és ez biztosítja számunkra a mozgáshoz szükséges energiát.

Edzés közben más tápanyagokat is használhatsz. A szakértők javasolják a fehérje fogyasztását. A fehérje-kiegészítők segítenek a szénhidrátveszteség helyreállításában, ami jelentős lehet az edzés során. Akkor is nélkülözhetetlenek, ha a célunk a sovány izomtömeg felépítése. Az ilyen típusú kiegészítők választéka rendkívül nagy.

A szénhidrát-kiegészítők adagolását szigorúan a gyártó utasításai szerint kell betartani, amely a csomagoláson található. A legésszerűbb az edzés megkezdése előtt hozzányúlni. Ekkor biztosak lehetünk benne, hogy testünk olyan energiát kap, amely lehetővé teszi az intenzív erőfeszítést.

Next post Az egészséges élet a tányérodon kezdődik