Hol találok edzésmotivációt?

Az edzéshez való motiváció fele a csata. A kérdés az, hogy hol találom? Először is tűzz ki magad reális célokat. Másodszor, lépésről lépésre kell követnie a módszert. Ha megrémít bennünket az egyórás edzés lehetősége, kezdjük 10 perccel.

Az első héten az edzésünk csak 10 percet vesz igénybe. Minden következő héttel hozzáadhatunk 5 vagy 10 percet. Érdemes az előrehaladást is rögzíteni. Jó, ha van egy speciális táblázat, amelyben rögzítjük a fejlődést. Akkor sokkal nehezebb lesz egy edzésnapot is kihagynunk. Az is jó, ha a legváltozatosabb gyakorlatokra koncentrálunk.

Akkor biztosan nem fogunk sokáig unatkozni a fizikai aktivitásban. Igyekezzünk mi is jó hangulatban kezdeni a napot. Mondani könnyű, de hogyan lehet jó hangulatba hozni? Ennek számos módja van. Bekapcsolhatjuk kedvenc dalunkat, zenénket, vagy megnézhetjük a minket leginkább érdeklő műsort. Ha a pénzügyek megengedik, befektethetünk személyi edző alkalmazásába is.

Milyen gyakorlatok az erős hátért

A lenyűgözően kiterjedt mellkas és a bicepsz nem minden. Ha le akarunk nyűgözni másokat edzéstervünkben, akkor széles háti gyakorlatokat kell tartalmaznunk. Azonnal le kell szögeznünk, hogy a hátgyakorlatok meglehetősen nehézkesek. Ezért némi erőfeszítést kell tenni ezek műszaki végrehajtása érdekében. Az első típusú gyakorlat a súlyzós evezés.

Semmi sem olyan hatékony, mint a halálemelés. Szintén ajánljuk a hagyományos állfelhúzást széles markolatban. A hagyományos felhúzásnál vállunk szélességében fogjuk meg a rudat. Széles markolatnál a karokat szélesebbre kell helyezni a rúdra, mint a vállak. Mint korábban említettük, a technika fontos.

Felhúzás közben figyelni kell az izomfeszültséget. Nincs is mit rejtegetni. A szép hátizmok felépítéséhez az edzőteremben izzad az izzadság. Csak ott találjuk meg a megfelelő felszerelést, amellyel széles és erőteljes izmokat fejleszthetünk a hátunkon és a hátunkon. Ha kicsi az előrelépés, érdemes személyi edző segítségét is igénybe venni.

Gyakorlatok a hasra

Egyesek számára a tökéletes has megformálása távoli terv, és valójában elegendő maximum 20 percet rászánni, hogy ez az álom megvalósuljon. A faragott has minden sport alapja. A lapos hasra gyakorolt ​​gyakorlatokat nem csak az edzőteremben, hanem otthon is lehet végezni.

Felgyorsítják a fogyást és bármely karcsúsító diéta hatását. A hasizom fejlesztésére nem csak a ropogtatás ideális gyakorlat, bár nem igazán hoz 100%-os hatást még megfelelően kiválasztott étrend mellett sem. Azonnali hatást olyan gyakorlatok hoznak, mint az oldalsó szegycsont, az iskolai gyakorlatokból ismert gyertya, az ugrások a támaszban, a kereszttámaszok, a ferde hasi feszítések vagy a nyolcas figura.

A legjobb, ha az ilyen gyakorlatokat hetente kétszer végezzük más, már elvégzett gyakorlatok mellett. A hasi edzés során minden gyakorlatot lassan és pontosan kell végrehajtani, ekkor az izmok teljes kapacitással dolgoznak, ami észrevehető lesz. Természetesen minden edzés előtt tegyünk egy kis bemelegítést, hogy ne okozzunk felesleges fájdalmakat.

Previous post Miért érdemes edzeni?
Next post Tápanyagok és kiegészítők a sportban