Mik azok a fehérje-kiegészítők?

A fehérje-kiegészítők évek óta jelen vannak a lengyel piacon. Ez elsősorban a sport és az étrend-kiegészítők iránti nagy érdeklődésnek köszönhető. Az olyan sportolók, mint a testépítők vagy a fitneszben dolgozók, szívesebben választják az ilyen típusú termékeket, mert bizonyítottan biztonságosak az egészségre.

Mit tartalmaz a fehérje-kiegészítő? Ebben az esetben különféle típusú fehérjékről van szó: izolátumok, vízszigetelő anyagok, tejkazein. A felsorolt ​​tulajdonságok mindegyike kissé eltérő tulajdonságokkal rendelkezik, és eltérő időben szívódik fel. A táplálék-kiegészítők szénhidrátot is tartalmaznak, de mennyiségük jóval kisebb – a termék térfogatának akár 10-15%-át is elérik.

A többi összetevő mikroelemek és ásványi sók. A táplálékkiegészítők feladata elsősorban a megfelelő mennyiségű építőanyag biztosítása az izmok számára, de emellett a katabolikus folyamatok gátlása és a szervezet regenerációs folyamatának nehézségeinek csökkentése is. A tápanyagok számos sportboltban, valamint sportolóknak szánt online áruházakban találhatók.

Fehérje-kiegészítők – hogyan kell használni?

A fehérje-kiegészítők az olyan sportolók étrendjének egyik alapvető eleme, mint a testépítés és az atlétika. Ezek a sportolók elsősorban az értékes izomtömeg felépítésével és a munkaidő meghosszabbításával foglalkoznak. A fehérje az izmok fő építőköve. A mindennapos intenzív edzések mikrokárosodásoknak teszik ki az izmokat, amelyek hatékonyan megakadályozzák az izomtömeg növekedését.

A fehérje-kiegészítők használatával lehetőség nyílik olyan mennyiségű fehérje biztosítására annak hiányosságainak hatékony megszüntetésére, valamint a szervezet regenerációs folyamatainak támogatására.fehérje.

A tápanyagokat általában napi 2-3 alkalommal veszik be, összetételüktől függően. Általában vízben vagy tejben oldódó por. Elsősorban sportboltokban vagy az erősportoknak szentelt internetes portálokon vásárolhatod meg őket.

Mit tartalmaznak az edzés utáni kiegészítők?

Az edzés utáni kiegészítők ma az egyik legnépszerűbb termék a lengyel piacon. Használatuk biztonságos, ezért nem csak a profi sportolók, hanem az aktív emberek is nyúlnak hozzájuk. Az edzés utáni táplálékkiegészítők összetétele változatos, ezért érdemes olyan terméket választani, amely teljes mértékben megfelel az elvárásainknak.

Az edzés utáni étrend-kiegészítők legnépszerűbb összetevői: szénhidrátok, fehérjék és aminosavak, ásványi sók és BCAA-k. A szénhidrátok fontos komponensek, amelyek felelősek az izmok energiaellátásáért és a test megfelelő edzés utáni regenerációjáért. A fehérje nem csak az izomépítéshez nélkülözhetetlen, hanem a korábbi erőfeszítések miatt megfeszült izomrostok erősítéséhez is.

A szervezetünk által óránként felvett fajlagos fehérjemennyiség miatt szükséges a megfelelő napszakokban napi 2-3 alkalommal történő pótlása. Fontos összetevők a BCAA aminosavak is, amelyek antikatabolikus hatásúak. Az ásványi sók lehetővé teszik a szervezet összes rendszerének megfelelő működését.

Previous post A képzés nem minden
Next post Egészséges ember hűtőszekrénye – mit tartalmaz?