A 8 legjobb étrend-kiegészítő a súlygyarapodáshoz

A megfelelő étrend-kiegészítés valóban támogathatja az edzéseken, versenyeken elért eredményeket, javíthatja a közérzetet, stb. Az, hogy milyen étrend-kiegészítőket érdemes szedni, az adott helyzettől és edzéscéloktól függ. Az egyik leggyakrabban feltett kérdés ezzel kapcsolatban, hogy mely étrend-kiegészítők képesek támogatni a súlygyarapodást? Érdekes módon ez az egyik leggyakoribb edzéscél, ezért fontos tudni róla. Ebben a cikkben bemutatjuk a 8 legjobb súlynövelő étrend-kiegészítő listáját.

Melyek a legjobb súlynövelő kiegészítők?

A kreatin, a kazein fehérje, a tejsavófehérje és a gainer az egyik legnépszerűbb étrend-kiegészítő, amely támogatja a súlygyarapodást. Azok, akik hízni szeretnének, gyakran ezeknek a termékeknek a kombinációját használják. Mielőtt azonban megnéznénk a konkrét tápanyagokat és kiegészítőket, érdemes 2 fontos kérdésre is odafigyelni velük kapcsolatban.

Először is emlékezni kell arra, hogy a táplálék-kiegészítés a megfelelő étrend kiegészítése. A tápanyagokat nem lehet egészséges étkezéssel pótolni. A második kérdés azonban a kondicionáló forrására vonatkozik. Olyan helyzetekben nincs hiány, amikor kiderül, hogy valaki tápanyaggal vagy egyéb étrend-kiegészítővel mérgezett. Ez azonban leggyakrabban a rossz, ismeretlen forrásból származó készítmény bevétele miatt következik be. A tápanyagokat és étrend-kiegészítőket csak hivatalos forrásból szabad beszerezni, és a legjobb, ha megfelelő szakemberrel (orvossal vagy dietetikussal) konzultál.

  • A kreatin egy szerves sav, amely természetesen előfordul az izmokban. Az emberi test sejtjeiben energiatermelésre használják. A kreatin megtalálható a húsban és a halban. Szintetikusan is előállítható. A kreatint gyakran használják a sportolók teljesítményük javítására rövid, intenzív edzések során.
  • A kazein fehérje egy lassan emészthető fehérje, amely több órán keresztül folyamatosan ellátja aminosavakkal az izmokat. A kazein a tejben található. Szintetikusan is előállítható. A kazein fehérjét gyakran használják a sportolók, hogy segítsék az edzésből való felépülést és az izomtömeg építését.
  • A tejsavófehérje egy gyorsan emészthető fehérje, amely gyors aminosavforrást biztosít a szervezetnek. A tejsavó megtalálható a tejben. Szintetikusan is előállítható. A tejsavófehérjét gyakran használják a sportolók. Ráadásul valószínűleg a legnépszerűbb edzéskiegészítő.
  • A Gainer egy étrend-kiegészítő, amely nagy mennyiségű kalóriát és tápanyagot tartalmaz. Gyakran használják azok az emberek, akik szeretnének hízni vagy izomtömeget építeni.

Így ezek a legnépszerűbb étrend-kiegészítők a súlygyarapodáshoz. Érdemes azonban egy pillantást vetni ezekre a kevésbé népszerű táplálékkiegészítőkre, amelyek a testsúly növelésében is hatékonyak lehetnek. Milyen kiegészítőkről beszélünk?

  • A ZMA egy ásványi kiegészítő, amely cinket és magnéziumot tartalmaz. A sportolók gyakran használják teljesítményük és felépülésük javítására.
  • A HMB egy izomszövetben található vegyület. A sportolók gyakran használják az izomtömeg és az erő növelésére.
  • Az arginin és a glutamin a húsban, halban és diófélékben található aminosavak. A sportolók gyakran használják teljesítményük és felépülésük javítására.

A táplálék-kiegészítésnek étrend-kiegészítőnek kell lennie, nem helyettesítőnek

Így ezek a legjobb étrend-kiegészítők a súlygyarapodáshoz. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a pótlás nem helyettesítheti a kiegyensúlyozott étrendet és a megfelelő táplálkozást. Ezen túlmenően ezeknek a kiegészítőknek egy részét csak az év bizonyos időszakaiban szabad bevenni. Például a kreatint csak a holtszezonban szabad szedni, bár egyre többen távolodnak el ettől a tendenciától.

Previous post Az ashwagandha használata és az edzés hatékonysága
Next post Milyen aminosavakat érdemes választani az izomtömeg növeléséhez?