Edzés előtt egyél!

Az étrend felvázolásakor fontos, hogy közvetlenül az edzés előtt együnk. Ha ezt elmulasztja, akkor nem lesz elég jól az edzése. A legfontosabb dolog, hogy adj plusz energiát a szervezetednek. Tehát ne hagyja figyelmen kívül ezt az edzés előtti problémát táplálkozási igényeinek értékelésekor.

Az izmoknak fehérjére van szükségük – ez az Ön fizikai támasza, ezért edzés előtt legalább 10 gramm sovány fehérjét kell fogyasztania. Megfelelően kell megtervezni az egészséges étkezést. Ha azt tervezi, hogy azonnal edzőterembe vonul, válasszon egyszerű szénhidrátokat az azonnali energiáért. Ha egy óra elteltével menni akar, válasszon olyan összetett szénhidrátokat, amelyek emésztése tovább tart.

Korlátozza a zsírbevitelt, mivel a túl sok zsír az edzés előtt lomhának és lomhának érzi magát. A legjobb, ha étkezésenként 5 grammnál kevesebb zsírt fogyasztasz. Mivel a szervezet a glükózt üzemanyagforrásként használja fel az intenzív edzéshez, minden edzés előtt enni kell valamit.

Mit kell enni edzés előtt?

Függetlenül attól, hogy izomtömeg-növelő gyakorlatokat végzünk, vagy olyanokat, amelyek támogatják a zsírégető folyamatokat, mindkét esetben nagyon fontos elem a megfelelő étrend. Különösen fontos, hogy mit eszünk intenzív edzés előtt és után.

Az, hogy az edzés előtti étkezés során mit eszünk, nagymértékben függ attól is, hogy mikor kezdünk el mozogni. Ha reggel 7-9 között tornázunk, akkor jó lenne 600 kcal-nál nem több, de 500-nál nem kevesebbet tartalmazó ételt fogyasztani (lehet natúr joghurt gabonapelyhekkel, nagy adag gyümölcs).

Az edzés előtti étkezés kalóriaértéke 9-11 óra között kb 450 kcal lenne jó (teljes kiőrlésű zsemle, főtt tojás, zöldség, hal). A 14 óra utáni edzés során törekedjünk arra, hogy a korábbi étkezés körülbelül 500 kcal-t tartalmazzon (tej, zabpehely, gabonafélék, friss és szárított gyümölcs). Az edzés előtti étkezés nagyon fontos, mert ez lehetővé teszi, hogy megfelelő mennyiségű energiát kapjon az edzéshez.

Erősítő edzés felszerelés nélkül

Lehet, hogy sokak számára kissé elvontnak tűnik, de valóban lehet hatékony erősítő edzést végezni speciális eszközök használata nélkül. Ez a fajta fizikai tevékenység nemcsak az állapot javítását, az izmok erősítését és a felesleges zsírégetést teszi lehetővé.

A legfontosabb, hogy ilyen edzést olyanok is végezhetnek, akiknek eddig nem volt sok közük semmilyen fizikai tevékenységhez. Mint minden edzést, ezt a felszerelés nélküli erősítő edzést is megfelelő bemelegítéssel kell kezdeni. Ez minimálisra csökkenti a szükségtelen sérülések kockázatát. Elegendőnek kell lennie egy 10 perces bemelegítésnek, amely az összes izomcsoportot érinti.

A következő lépés a tényleges edzés. A szakértők azt tanácsolják, hogy ne tartsa 40 percnél rövidebb ideig. Maga az edzés abból áll, hogy minden gyakorlatot egymás után, kapkodás nélkül hajtunk végre, a legfontosabb a precizitás és a szorgalom. Annak érdekében, hogy a hatások érezhetőek legyenek, jó, ha legalább heti háromszor próbálunk időt szakítani az edzésre.

Previous post Életmód – egészséges táplálkozás
Next post A stressz hatása az egészségre