Életmód – egészséges táplálkozás

Az egészséges táplálkozás legyen a mantránk, valami, ami minden nap elkísér minket, nem csak az ünnepek vagy az év más fontos pillanatai előtt. De általában így néz ki. Az egészséges életmód csak akkor válik az életünkké, ha fogyni akarunk, akkor kezdünk el gondolkodni az egészségesebb táplálkozáson.

Étrendünk elsősorban zöldségekben és gyümölcsökben legyen gazdag, lehetőleg frissen, de szezonon kívül másképp kell megbirkózni, így érdemes a fagyasztotthoz is nyúlni, aminek nem kell rosszabbnak lennie.

Természetesen az egészséges táplálkozás az, ami kiegyensúlyozott, vagyis nemcsak zöldségeket és gyümölcsöket, hanem gabonaféléket, fehérjéket, zsírokat, sőt szénhidrátokat is találunk benne.

Az interneten sokféle diétát találhatunk, amelyek megmondják, mit együnk és milyen termékeket kerüljünk, leggyakrabban rossz zsírokról és szénhidrátokról beszélünk, de a szakemberek azt is hangsúlyozzák, hogy nem lehet túl határozottan fellépni, az étrendnek minden összetevőt tartalmaznia kell. fontos számunkra, és legfeljebb bizonyos összetevők mennyiségét tudjuk korlátozni.

A stimulánsok kerülésével vigyáz az egészségére

A stimulánsok a mi csapásunk, sajnos a legtöbben hamar függővé válunk bizonyos dolgoktól, anyagoktól. Nehéz megküzdeni vele, ha nincs meg a megfelelő motiváció a cselekvésre. Tudjuk, hogy a cigarettát másképp kezeljük, mint a kávét, de mindkettő tönkreteheti az egészségünket.

A cigaretta kátrányanyagokat tartalmaz, amelyek pusztítást végeznek szervezetünkben, különösen a tüdőben. Természetesen mostanában sokan elkezdtek e-cigit szívni, feltételezve, hogy ez egy egészségesebb megoldás, de az orvosok mégis hangsúlyozzák, hogy nincs is jobb dohányzás nélkül élni.

A kávét másképp érzékeljük, de hosszú távon kifejezetten veszélyes is lehet ránk nézve. Mindenekelőtt érdemes megjegyezni, hogy a kávé koffeint tartalmaz, ami felgyorsítja a pulzusszámot és ezáltal befolyásolja a vérnyomást. Ha túl sokat iszunk belőle, komoly egészségügyi problémákat kockáztathatunk. Ez a teával is így van. Túlzott fogyasztása szintén nem javasolt. Sokan cukorfüggők is, vagyis minden cukorka és süti

Az almaecet egészségügyi tulajdonságai

Az almaecet mind a konyhában, mind az étrendben kissé elfeledett, sok érdekes tulajdonsággal rendelkező anyag. Elsősorban saláták és egyéb ételek kiegészítéseként alkalmazva hatékony karcsúsító szer is lehet.

Már az elején érdemes hozzátenni, hogy az ecet nem fog csodatablettaként hatni, és nem csökkenti a testzsírt fizikai aktivitásunk és elkötelezettségünk nélkül. Azonban segít elnyomni az étvágyat és megőrizni a test egészségét. Összetételében az almaecet flavonoidokat, béta-karotint és polifenolokat tartalmaz – olyan anyagokat, amelyek felelősek a szabad gyökök elleni küzdelemért, a zsírégetés felgyorsításáért és az anyagcsere javításáért.

Az viszont nem igaz, hogy az almaecetnek köszönhetően azonnal lefogyunk. A testtömeg csökkenése már csak a kiszáradó tulajdonságainak köszönhető, amit még folyadékpótlással és napi 1,5-2 liter ásványvíz elfogyasztásával is meg kell akadályozni.
És még egy megjegyzés a végére – keressük a természetes termékeket. Néha jobb többet fizetni értük, és az előnyök hamarabb láthatóak lesznek.

Previous post Mit kell tartalmaznia egy súlyzós edzésprogramnak?
Next post Edzés előtt egyél!