Hatékony gyakorlatok az ágyéki gerincre – hol kell csinálni?

Sok embernek gondja van a hátfájással. Ennek oka többek között a munkakörülmények vagy a túlzott terhelés. Szerencsére meg lehet küzdeni az ilyen típusú betegségekkel. Mindössze annyit kell tennie, hogy a megfelelő gyakorlatokat végezze el, hogy megerősítse ezt a testrészt.

Meg kell azonban jegyezni, hogy ezt ne névtelen emberek tanácsai alapján tegyük. Az interneten számos példa található a gerinctorna gyakorlatára. Az a baj, hogy némelyik nem működik, sőt, van, amelyik árthat is. Sokkal jobb megoldás egy fitneszklubba járás. Számos tevékenység van a gerinc izmainak erősítésére.

Ennek köszönhetően biztos lehet benne, hogy minden szakember felügyelete mellett történik. Az oktatók odafigyelnek a helyes edzéstechnikára, aminek köszönhetően a tanulókat nem kockáztatják még súlyosabb egészségügyi problémák. A gerincerősítő gyakorlatok szisztematikus végzése azt eredményezi, hogy az embernek egyre kevésbé van gondja ezzel a testrésszel, és újra élvezheti a mindennapokat.

Alsótest gyakorlatok az edzőteremben

A fitneszklubokban vannak olyan órák, amelyeket közvetlenül az alsó testre szánnak. ABT-nek hívják őket, és fő tevékenységük a has, a fenék és a comb. Az ABT olyan erőgyakorlatok, amelyek nem csak az alakunk formázását szolgálják, hanem a problémás alsó testrészek felesleges szöveteinek hatékony eltávolítását is.

Az ABT nem csak női gyakorlatok, férfiak is részt vehetnek az órákon. A vezető gyakorlatok a ropogtatás és a Kegel-feszültség. Az ABT elégeti a felesleges testzsírt és erősíti az izmokat. Az edzési szint pulzusszámban nem haladja meg a 120 ütés/perc értéket. Ez a legjobb határa a zsírégetésnek a szervezetünkben. Az ABT egy olyan gyakorlat, amely kortól függetlenül bárki számára ajánlható.

Ha azonban gerincproblémákkal küzd, az ilyen tevékenységek megterhelhetik alsó részeit. Más gyakorlatokhoz hasonlóan a teljes test bemelegítését az aktuális óra előtt kell elvégezni. Edzés után jól jönnek majd a nyújtó gyakorlatok – különösen a fenék és a comb esetében.

Miért érdemes egyáltalán sportolni?

Mindenki tudja, hogy a fizikai aktivitás fontos, de sokan nem találnak időt az edzésre. A leggyakoribb kifogás a túlterheltség és a fáradtság. Mindeközben a szisztematikus testmozgás nemcsak az alak javítását és a fogyást segíti elő, hanem az egész szervezet működésére is nagyon pozitív hatással van.

A szisztematikus fizikai aktivitás tökéletesen erősíti a szívet és az egész keringési rendszert, véd az érelmeszesedés ellen, és csökkenti a szívroham vagy szélütés kockázatát. Ugyanakkor a rendszeres testmozgás jótékony hatással van az immunrendszer aktiválására. A sportolók általában ellenállóbbak, ezért kevésbé szenvednek megfázástól és egyéb fertőzésektől.

Természetesen a szisztematikus edzés energiát ad. Mivel tested endorfinokat termel edzés közben, a testmozgás javítja a mentális közérzetedet és segít megelőzni a depressziót. A fizikai aktivitásra fordított időt ezért úgy kell tekinteni, mint egy befektetést az egészségedbe, ami biztosan megtérül.

Previous post Kiegészítők és tápanyagok – kinek
Next post Fagyasztott élelmiszerek: egészséges vagy nem?