Crossfit – intenzív és hatékony edzés

A crossfitben az a legszebb, hogy szó szerint mindenkinek szól, aki képes intenzív gyakorlatok sorozatára. Nem idősek edzése, mert igazán nagy állóképességet és kardio-légzési hatékonyságot igényel. A Crossfit egy olyan edzés, amely azt feltételezi, hogy az edzést végző személynek tíz különböző területen kell javítania edzettségét.

Ide tartozik a fitnesz, az állóképesség, a rugalmasság és az erő. Ön is elkészíthet edzéstervet különféle fitnesz gyakorlatok alapján. Az edzésnek körülbelül húsz-harminc percig kell tartania, de ugyanolyan fontos az edzés előtti bemelegítés vagy az edzés utáni nyújtás.

A Crossfit nagyon intenzív gyakorlatnak tekinthető, de nagyon hatékony a formás alak kialakításában vagy az állapot javításában is. Ha kipróbálod magad ebben a gyakorlatban, bekapcsolódhatsz az edzésbe, és ez további motivációt jelent a továbbképzéshez. Figyelmeztetés – ezek nem könnyű gyakorlatok. A Crossfit egy nagyon nehéz kihívás, melynek megvalósítása nagy megelégedést ad.

Napi 7 perc edzés elegendő

A hétperces gyakorlatok nem csupán egy új fitneszklub újabb marketingkampányai, vagy túlértékelt fitneszoktatók történetei. Nem, ez egy nagyszerű módja annak, hogy megszabaduljon a túlsúlytól és karcsú alakot formáljon. Napi hét perc edzés elegendő. Ez azonban nem kíméletes fizikai tevékenység lesz, hanem igazán kemény munka.

Hiszen amikor hét perc edzés hatását várjuk, tudnunk kell, hogy nagyon kemény sorozat lesz. A hétperces gyakorlat a gyakorlatok intenzitását tekintve a crossfithez hasonlítható. Az előbbi célja azonban teljesen más. Hiszen szeretnénk leadni a súlyfelesleget és jobban érezni magunkat. És pontosan ez jár a napi pontosan hét percig tartó megerőltető fizikai tevékenységgel.

A pontosítás érdekében ezek előtt a gyakorlatok előtt tízperces bemelegítést kell végezni, így jelentősen megnő az edzésre fordított valós idő. Ha valaki így szeretne elkezdeni edzeni, érdemes egy kész edzéstervet keresni az interneten, vagy letölteni egyet a számos fitnesz alkalmazás közül okostelefonra.

A legjobb a zenével gyakorolni

Ha támogatni akarjuk a fizikai aktivitásunkat és a mozgásra, mozgásra való motivációnkat – feltétlenül energikus zenével kell edzenünk. Nincs is jobb, mint az edzés dinamikus zenével kombinálva. Megvan az oka annak, hogy minden fitneszklubban hangos zenére edz.

A zene nemcsak megnyugtatja a modort, hanem cselekvésre is ösztönöz. A trükk azonban az, hogy az edzéstípusnak megfelelő zenét kell kiválasztani. A fitnesz vagy rumba órákat a pop, a dance vagy akár a techno zene ritmusára kell tartani. A medencében viszont pihentető zene mellett úszhatunk. Nem minden ritmus működik mindenhol. Válasszunk más zenét kerékpárra és mást kocogáshoz.

Este, amikor gimnasztikai vagy nyújtó gyakorlatokat végzünk, a zene lassan elalvásba tud csillapítani. Mindenesetre egy dolog biztos. A zenével végzett edzés sokkal jobb eredményeket hoz. Senki sem tudja elképzelni az edzést zene nélkül a fitneszklubokban, senki nem gyakorol ilyesmit. Még az edzőteremben is hallható a zene, amely motivál a következő gyakorlatsorozatra.

Previous post Hogyan gyakoroljunk az eredmények elérése érdekében
Next post A stressz – az egészség legnagyobb ellensége