Érdemes otthon edzeni?

Sokan választják az otthoni testmozgást. Ennek különböző okai vannak, gyakran pénzmegtakarítás miatt. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy tornaterem- vagy fitneszklub-tagságot vásároljon.

Ugyanakkor nem mindenhol lehet jó edzőtermet találni – kisebb városokban általában nem elérhetők. Tehát az otthoni testmozgás egyszerű alternatívának tűnik – elég napi fél órát szánni egy rövid edzésre, amelyet a nap bármely szakában végezhet. Ugyanakkor számolni kell azzal, hogy a szakember felügyelete mellett végzett testmozgás több fontos előnnyel is jár.

Nagyon fontos, hogy egy profi tréner tudja, hogyan válasszon edzéseket az egyes személyek egyéni igényeinek és képességeinek megfelelően. Ezzel természetesen optimális eredményt érhet el. Ezenkívül az edzőtermeket olyan eszközökkel és felszerelésekkel látják el, amelyek segítik az edzést és jelentősen növelik azok hatékonyságát. Végül is kevesen engedhetik meg maguknak, hogy ilyen típusú berendezéseket vásároljanak, mivel az ára viszonylag magas.

Cellulit – hogyan kell gyakorolni?

A cellulit gyakorlatilag minden korosztályt érintő probléma. Kialakulása nem megfelelő hormonszinttel, de helytelen életmóddal is összefügg. Nem túl esztétikai elváltozások jelentkeznek az inaktivitás és a helytelen táplálkozás miatt. A narancsbőr leghatékonyabb módja a szisztematikus edzés, amely nemcsak a testzsírt égeti el, hanem javítja a keringést is. Hogyan kell edzeni?

Mindenképpen a narancsbőr által leggyakrabban érintett testrészekre érdemes összpontosítani, vagyis a combra, a fenékre és a hasra. Gyakorlatilag bármilyen típusú gyakorlat, mint például a futás és az úszás, megteszi a munkát. Kifejezetten a cellulitisz leküzdésére tervezett edzésprogramokat is találhat. A testmozgást a megfelelő, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrendnek is támogatnia kell. A legjobb, ha lemond az olyan stimulánsokról, mint a kávé, a cigaretta és az alkohol. Ne felejtsen el vizet inni, az ajánlott mennyiség legalább napi 2 liter, mivel segít eltávolítani a méreganyagokat.

Kardió – ​​hogyan kell gyakorolni?

A kardió edzésnek számos pozitív hatása van a szervezetre. Céljuk a szív gyorsabb munkára kényszerítése, ami lehetővé teszi ennek a legfontosabb izomnak a megerősítését. Az erős szív kevésbé fáradt, és jobban pumpálja a vért, ami segíti az egész szervezet oxigénellátását, jobb közérzetet eredményez, segít fenntartani az egészséges testsúlyt és megelőzi a szív- és érrendszeri betegségeket.

A kardió gyakorlatok, mint a futás, az úszás vagy a kerékpározás nagyon jó zsírégetési módszer, ezért túlsúlyosak számára ajánlott. Hogyan edz a legjobb eredmény elérése érdekében? Elsősorban a mérsékelt, legalább fél órás kardioedzés javasolt.

Így rákényszerítheti a szervezetet a zsírszövet formájában tárolt energiatartalékok felhasználására. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy túl sok erőfeszítéssel a szervezet megváltoztatja az energiatermelés mechanizmusait, és kevesebb zsírt kezd el égetni, ezért a legjobb az átlagos tempót tartani.

Previous post Mit tartalmaznak a több összetevőből álló kiegészítők – a multivitaminok?
Next post Fehérje-kiegészítők – mik ezek?