Tudsz-e edzeni terhesség alatt?

Terhesség alatt sok nő kerüli a megerőltető testmozgást, ami nem ajánlott. Ugyanakkor ebben az időben sem szabad teljesen feladni a fizikai aktivitást. Először is, mielőtt bármilyen gyakorlatot elkezdene, mindig forduljon orvoshoz, aki megvizsgálja, hogy van-e ellenjavallat.

Ha kétségei vannak az edzés kiválasztásával kapcsolatban, jelentkezhet kifejezetten várandós nőknek szánt órákra, például jógára.Az ilyen, jó edző felügyelete alatt végzett gyakorlatok minden bizonnyal biztonságosak és egyben jó közérzetet is biztosítanak. alak. A terhesség alatti testmozgásnak számos előnye van, leginkább az, hogy általánosságban erősíti a szervezetet.

Lehetővé teszik a test azon részeinek gondozását, amelyek a legnagyobb terhelésnek vannak kitéve, azaz az ízületekről és a gerincről. Ugyanakkor nagyon jó kikapcsolódási lehetőség. A terhesség alatti szisztematikus aktivitásnak köszönhetően csökkentheti a túlzott súlygyarapodás kockázatát, és könnyebben visszanyeri a formát a szülés után.

Gyakorlat a terhesség alatt

Terhesség alatt érdemes tornázni. Kiderült, hogy azok a nők, akik fittek maradnak, jobban bírják a terhességet, és kevesebb kellemetlen tünettől szenvednek. Az edzés megkezdése előtt azonban mindig konzultáljon terhes orvosával. Érdemes a kifejezetten várandósoknak készített gyakorlatokhoz is nyúlni.

Az ilyen edzések elsősorban a leginkább igénybe vett testrészek, köztük az ízületek és a gerinc erősítésére irányulnak. Kerülje a megerőltető megerőltetést, de végezhet nyújtó gyakorlatokat. Terhes nők számára is tartanak órákat, mint például a jóga. Az ilyen tevékenység nem csak a testet erősíti, hanem kiváló kikapcsolódást is nyújt.

Ne feledje, hogy a testmozgás serkenti az endorfintermelést, és ezért hasznos lehet a hormonszint változásaihoz kapcsolódó hangulati rendellenességek kezelésében. Ha fájdalom jelentkezik, hagyja abba az edzést, és azonnal forduljon orvoshoz.

Gyakorlatok a lábak számára

A lábgyakorlatok nem igényelnek nagy erőt. A legkedveltebb és leghatékonyabb gyakorlatok a lábak karcsúsítására a guggolás, a rágcsálás és az olló. A lábgyakorlatoknál a rendszeresség és a gyakorlatok ismétlésszáma számít. A kerékpározás jó sport azoknak, akik karcsú lábakra vágynak.

Az otthoni gimnasztika is hatékony módja annak, hogy formás lábakat szerezzünk. Az első gyakorlathoz bemelegítést kell végezni, amely abból áll, hogy a lábakat kerékpár formájában lendítjük a levegőben, és ollóval hintázunk függőlegesen és vízszintesen. A lábak gyakorlatainak gyakorisága félórás gyakorlatok minden második napon. A guggolásokat 12 guggolásból álló sorozatban kell végrehajtani.

Minden sorozatot 60 másodpercre megszakítanak, majd 3 vagy 4 ciklus következik.A jó lábedzés magában foglalja a terheléses holthúzást, valamint az előre és hátrafelé történő kitöréseket is. Az ilyen gyakorlatok nemcsak zsírt égetnek, hanem csökkentik a keringési problémákat a lábakban és erősítik az izmokat. A lábgyakorlatokat minden nőnek el kell végeznie, kortól függetlenül.

Previous post Hogyan lehet egészségesen fogyni
Next post Hogy gördülékenyen menjen az edzés