A képzés nem minden

Sokan azt mondják, hogy az erősítő edzések megkezdésével szervezetünkben a nagy változások szakasza kezdődik. Sajnos, mint a gyakorlatban kiderül, a befektetett fizikai erőfeszítés ellenére szervezetünk ellenállóvá válik a részünkről érkező minden cselekedettel szemben. Miért? Ennek sok oka lehet.

Először is, ezek a változások gyorsan, megfelelő előkészítés nélkül mentek végbe. Szervezetünkből hiányzik az A-, E- és K-vitamin, amelyek felelősek a szervezetünkben bekövetkező változásokért. Ráadásul a szervezetünk nagyon gyakran erősítést igényel.

Itt a megfelelő kiegészítőket kell használni, amelyeket az igényeinknek megfelelően kell használni. Ha az izomtömeg fejlesztésén dolgozik, érdemes tejsavófehérje vagy kazein alapú fehérje-kiegészítőket választani. Ne feledje, hogy nem csak az edzés intenzitása nagyon fontos, hanem az is, hogy mit biztosítunk szervezetünknek. Ezért gondoskodnunk kell az építőelemekről, az energiáról és a vitaminforrásról.

Edzés előtt és után fogyasztott étrend-kiegészítők

Manapság már nem csak magára az erősítő edzésre fordítunk nagy figyelmet, hanem leginkább arra, hogy mit eszünk. Étrendünket igyekszünk úgy változatossá tenni, hogy a szükséges alapanyagokkal lássuk el. Sokaknak azonban gondot okoz, hogy edzés után megtalálják a megfelelő egyensúlyt mind az energiaszint, mind a viselkedés tekintetében.

Tehát hogyan lehet támogatni egy ilyen akciót. Amikor úgy érezzük, hogy energiánk nincs megfelelő szinten, akkor dönthetünk úgy, hogy edzés előtti táplálékkiegészítőket fogyasztunk. Legtöbbjük koffein és szénhidrát alapú, amelyek célja az energiaszint növelése és ezáltal a fizikai állóképesség növelése.

Az edzés befejezése után gondoskodni kell arról, hogy az edzés során felszabaduló összetevők egyensúlya megmaradjon a szervezetben. A legtöbb edzés utáni termék vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat tartalmaz, melyek szervezetünk regenerációjáért felelősek.

Könnyű edzés előtti kiegészítők

Ha nagy vagy hosszú távú fizikai erőfeszítésre készülünk, ne feledkezzünk meg arról, hogy megfelelő mennyiségű energiát biztosítsunk szervezetünk számára. Sajnos az edzés előtti étkezés ritkán van pozitív hatással közérzetünkre és vágyainkra. Ha hatékonyan és erőfeszítés nélkül szeretnénk gyakorolni, érdemes egy jó edzés előtti kiegészítőt beszerezni.

A szénhidrát-fehérje kiegészítők a legjobb megoldás, mert – gazdag összetételének és arányosan kiválasztott elemeinek köszönhetően – helyettesíthetik a teljes értékű étkezést, ugyanakkor nem terhelik a gyomrot, gyorsan felszívódnak és azonnal nagy energialöketet adnak. .

Az edzés előtti edzésnek van még legalább egy előnye – javítja az izmok vérellátását, ami jobb táplálkozást és oxigénellátást eredményez. Ennek köszönhetően nemcsak erőnk lesz, hanem kitartásunk is, a fokozatosan felszabaduló kazein pedig hatékonyan gátolja a katabolikus folyamatokat, ami nagyon kedvezőtlen az izomtömeg-építő ember számára.

Previous post Szükségünk van-e kiegészítőkre
Next post Mik azok a fehérje-kiegészítők?