Az edzésre való felkészülés elengedhetetlen

Az edzőterem, a megfelelő lábbeli vagy kiegészítők kiválasztása hozzájárul az edzéssel kapcsolatos elégedettségünkhöz. Érdemes rá időt szánni, hogy ne bánja meg döntéseit.

Edzőterem ötösnek – Az internetes fórumokon a konditeremről kialakult vélemények megismerése lehetővé teszi, hogy megkerüljük azokat, amelyekben nem számíthatunk edző segítségére vagy nagy mennyiségű felszerelésre. Ha sorban kell állnunk a futópadon való futáshoz, az edzőterem nem segít a hatékony edzésben. Érdemes körülnézni olyan helyen, ahol az első képzést ingyen kínálják. Megismerjük az uralkodó szokásokat, megnézzük a felszerelést. Nem kell egész hónapra előfizetést vásárolnunk, majd elfáradnunk a zuhanyozás vagy az atlasz sorban állásában.

Sportolói felszerelés – A kényelmes öltözet elengedhetetlen. Nem szabad korlátoznia a mozgásunkat, és nem szabad túlzottan megfeszítenie. Ezen kívül összpontosítsunk azokra az anyagokra, amelyek légáteresztőek és garantálják bőrünk megfelelő szellőzését edzés közben. Kizárólag bevált eladóktól vásárolunk táplálékkiegészítőket, nehogy kárt okozzunk magunknak.

Melyik képzést válasszam?

Itt érdemes személyi edző segítségére támaszkodni. Ezt a személyt szinte minden edzőteremben alkalmazzák. Segít a megfelelő edzésterv meghatározásában, képességeinkhez és elvárásainkhoz igazítva.

Izomleépülés gátlása – Az izomleépülés a fizikai megterhelés során kísér bennünket, amikor a szervezet kimerítette energiaforrásait, és olyan aminosavakat kell használnia, amelyek izomszövetet építenek. Hogyan lehet megelőzni?

BCAA aminosavak – A BCAA elágazó aminosavak kiváló ajánlatot jelentenek mindazok számára, akik a kemény edzés hatásait szeretnék megcsodálni a cseppek rögzítése helyett. A leucin, valin és izoleucin hozzájárul a katabolizmus gátlásához, ha megfelelő mennyiségben juttatjuk őket a szervezetbe. Akkor nem használ izomépítő fehérjéket, amikor elhasználja energiaforrásait. Ha törődünk az edzés tartós eredménnyel, érdemes BCAA-pótlást alkalmazni.

HMB a katabolizmushoz – Egy másik kiegészítő, amely gátolja a katabolizmust, a HMB. Ez is egy olyan anyag, amely természetesen előfordul a szervezetünkben. Megvédi az izomszövetet, miközben energiát vesz fel a zsírégetési folyamatból. A katabolizmus gátlásával a HMB lehetővé teszi az anabolikus folyamatok serkentését a szervezetben.

Mit vigyek edzésre?

Az edzőterembe járás megfelelő felkészülést igényel. Ahhoz, hogy egy sikeres edzést élvezhessünk, be kell szereznünk a megfelelő felszerelést.

Az öltözet váltás kötelező! – Nehéz elképzelni, hogy egy sportoló belép az edzőterembe, és azt gyakorolja, amit bejött. Edzés után ruhát és cipőt kell cserélni, és zuhanyozni kell. Az öltözék ne feszüljön túl, de bő ruhák használata sem tanácsos. Korlátozhatják a mozgást, vagy beakadhatnak a készülék elemeibe. A legjobb választás az a ruha, amely közel van a testhez, és lehetővé teszi a bőr lélegzését.

Edzés előtt és után szükségünk van egy helyre, ahol elrejthetjük a cipőket és a gyakorlatruhákat. Egy megfelelően tágas táska az alap. Érdemes olyan modellt választani, amelyben külön zseb található a cipők számára.

Táplálékkiegészítők az edzőteremben – Mielőtt elkezdenénk az edzést, pótlás alkalmazásával felkészülhetünk rá. Olyan tápanyagokat is használunk, amelyeket közvetlenül az edzés megkezdése előtt kell elfogyasztani. Szállításuk megkönnyítése érdekében választhat shakert vagy kényelmes tasakot.

Previous post Az egészséges táplálkozás hatása az egészségre
Next post Szükségünk van-e kiegészítőkre