Hogyan találjunk motivációt az edzéshez

Szinte minden embernek, aki a tükörbe néz, van panasza. Leggyakrabban ezek a felesleges kilogrammok, és néha az izmok hiánya és a megereszkedett bőr. A szerencsések, akiknek fizikailag semmi panaszuk, gyakran álmodoznak jobb állapotról. Ezekre a problémákra egyetlen megoldás létezik: a fizikai erőfeszítés és a jól megválasztott gyakorlatok. Az internet tele van milliónyi videóval és tanáccsal arról, hogyan kell gyakorolni, milyen gyakorlatokat ajánlanak, kinek milyen embereknek.

A videók úgy készültek, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Az egyes testrészekre akár öt percig tartó gyakorlatokat is találhat az interneten. De mit tegyünk, ha hiányzik a motivációnk? Először is meg kell válaszolnunk a kérdést, hogy mit akarunk, és meg kell találnunk a módját ennek megtételére. Ha fogyni akarunk, két dolgot kell kombinálnunk, a mozgást és az egészséges táplálkozást.

Ha már tudjuk, hogyan akarunk edzeni, vagy legalább mit próbáljunk ki, meg kell határoznunk, hogy a nap mely szakaszában szeretnénk ezt csinálni. Az edzés a legjobb reggel, az edzés jobban működik, mint a kávé, és lehetővé teszi, hogy egész nap nagy sebességgel működjünk.

Hogyan gyakorolj, ha fáj a hátad

A fáradtság, a stressz, az alváshiány, a túlsúly mind kihat az egészségünkre. Az, hogy állandóan feszültek vagyunk, olyan keveset alszunk, hogy még alvás közben sem tudjuk ellazítani az izmainkat, számos egészségügyi megbetegedést okoz. Az egyik ilyen betegség a hátfájás. Szinte mindenki szenved tőlük, különösen a nők.

A nőknél a fájdalmat a terhesség és a későbbi gyermekvállalás is okozza. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a nők gyakran előrenyomják a gyomrukat és hátrafelé a feneküket. Gyakran látni, hogy azok a nők, akiknek már van gyerekük, még futnak is így. Emiatt a hasizmok leállnak, és a medenceizmok átveszik a teljes terhelést. Ez hátfájást okoz. Mit kell tenni a megelőzés érdekében?

A megfelelő testhelyzetre, a megfelelő pihenésre és alvásra való odafigyelés mellett fontosak a nyújtó gyakorlatok. Ez rendkívül fontos, nem csak minden fizikai erőfeszítés előtt, hanem minden reggel az ágyból való felkelés előtt is. A gerinc izmainak nyújtása az ágyból való felkelés előtt jelentősen csökkenti a fájdalmat.

Hogyan kell ápolni egy edzőszőnyeget

Az edzőszőnyeg gyakran minden sportoló arzenáljának alapeleme. Függetlenül attól, hogy számtalan gyakorlatot hajtanak végre vele, vagy csak felüléseket végeznek vele, előbb-utóbb piszkos lesz. Némi használat után több kórokozó van benne, mint egy autóban. Tehát hogyan lehet hatékonyan gondoskodni róla?

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy egyszerűen törődjünk vele. Az alapvető tevékenység minden edzés után egy tiszta ruhával törölje le. Alternatív megoldásként erre is használhatunk megfelelő megoldást úgy, hogy a felületére szórjuk, és ronggyal áttöröljük. A következő lépés az, hogy akassza fel, hogy megszáradjon.

Nem szabad feltekerni, mert akadályozza a száradást. Mosógépben is mosható havonta egyszer megfelelő mosószerrel. A száradási időnek legalább 24 órának kell lennie. Az ilyen megoldásoknak köszönhetően aktívan edzhet egy megfelelően megtisztított szőnyegen, elkerülve a baktériumokkal és kórokozókkal való érintkezést.

Previous post Gyakorlat keskeny derékra
Next post Szénhidrát-kiegészítők – hasznosak?