Edzőterem – egyedül vagy edzővel?

Az újév határozottan olyan időszak, amikor mindenki fogadalmakat tesz. Ez különösen az edzőteremben látható, a karácsony utáni időszakban a tornatermek szétrepednek a varratokban. A statisztikák szerint az edzőteremben való mozgás megkezdése a legnépszerűbb újévi fogadalmak élén áll.

Az edzőtermekre jelentkező laikusok gyakran nem sokat tudnak az edzőtermi gyakorlatok lényegéről, az eszközök működéséről és az ilyen gyakorlatokra való felkészülésről. Sajnos az órákra való felkészületlenség önmagában is kárt tehet, ezért a kezdőknek érdemes személyi edzővel vagy oktatóval kezdeni a kalandot az edzőteremben, és miután tapasztalatot és intuíciót szereztek, már önállóan is gyakorolhatnak.

A személyi edzővel végzett edzés további előnye, hogy speciálisan a kliens egyéni igényeire szabott edzéstervet tud készíteni. Ráadásul az első látogatás után sem tántorítunk el az edzőteremben való gyakorlástól, és talán életstílussá és nagy szenvedélyünkké válik.

Támogatás edzés közben

Azok, akik rendszeresen járnak konditerembe, tudják, mi az az edzés előtti edzés. Az avatatlanok számára sietve elmagyarázzuk, hogy ez a kifejezés az edzés előtt bevett étrend-kiegészítők egy csoportjára vonatkozik. Nagyon népszerűek a tömegépítők körében, és egyesek szerint még a tisztességes eredmények eléréséhez is szükségesek.

A gyártók és az eladók dicsérik őket, de sok oktató is jó véleménnyel van róluk. Az amatőr sportolók körében azonban megoszlanak a vélemények. Valószínűleg azért, mert az edzés előtti táplálékkiegészítők különbözőképpen hatnak az egyes testeken.

Fő céljuk az állóképesség növelése edzés közben, és sok esetben ez meg is történik. Azonban sok múlik azon, hogy a szervezet hogyan reagál. Vannak, akik próbálkoztak, de nem vették észre, hogy az úgynevezett pre-edzések segítik őket a keményebb vagy hosszabb edzésben. Szintén nem láttak jobb eredményt, ezért feladták. Igaz, hogy bár ezek az intézkedések elvileg támogatást kívánnak nyújtani, nem nélkülözhetetlenek.

Fitness edzőtábor – motiváció a csoportban

Ha valakinek sok szabadideje van, és szeretne száznyolcvan fokkal változtatni az életén a mozgás és a fizikai aktivitás terén, akkor ma igénybe veheti egy erőnléti edzőtábort. Egyre több ilyen tábor kínálata található a szervezők turisztikai weboldalain, de nem csak.

Egyéni fitneszoktatók önállóan is szerveznek ilyen edzésutakat felnőtteknek. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy megváltoztasson valamit az életében, és elkezdjen fitt lenni. A táborban néhány napi edzésen kívül mindent megtudhatsz az egészséges életmódról és az egészséges táplálkozásról. Mindenekelőtt azonban csapatban sokkal könnyebb gyakorolni. A csoportos edzés mindenkit motivál körülötted.

Mindenki kap energiát a közös edzésből. A fitnesz órák ebben a formában remek szórakozást és szabadidő eltöltését jelenthetik. Az ilyen kirándulások fő célja azonban az, hogy minden táborlakóba belecsempészjék az élet és a fittség akaratát.

Previous post Edzés előtti kiegészítők
Next post Mit kell tartalmaznia egy súlyzós edzésprogramnak?